Kaks ööd metsas



On olnud ütlemata kuum suvi ning kuuma suvega käivad kaasa ka igasugused väljasõidud ning matkamised. 
Läksime meiegi vooluga kaasa ning käisime juulis telkimas. Lausa kahel nädala vahetusel. 
Ühel nädalavahetusel käisime Kõverjärve ääres telkimas ning olime seal ühe öö. Teisel nädalavahetusel otsustasime telkida kaks ööd ning tegime seda Läsna järve ääres. 
Arvasin, et lastega telkimine on kindlasti üks suur katastroof, aga oma suureks imestuseks, oli see täitsa tore ning talutav. 


Mida on vaja, et kaks päeva metsas ära elada?
  • TELK. Telki meil endil pole, aga õnneks saime sugulaselt laenata. :)
  • TÄISPUHUTAV MADRATS. Kui me esimest korda ühe öö metsas veetsime, siis meil veel madratsit polnud ning hommikul kõik kohad valutasid. Järgmine kord olime targemad ning tegime väikese investeeringu ning ostsime endale madratsi. 
  • PUHAS VESI - söögi ning kohvi tegemiseks eelistasime siiski puhast vett, mitte järvevett 
  • POTT - et saaks vajadusel keeta vett või suppi
  • VAHETUSRIIDED - eriti on neid vaja lastele, sest kunagi ei või teada, mis kellele pähe võib tulla. Karl Hendrik näiteks tahtis esimesel hommikul minna riietega ujuma :D
  • TOIDUMATERJAL - meie keetsime metsas suppi, tegime šašlõkki ning grillivorste. Kõhud tühjaks ÕNNEKS ei jäänud

Ega metsas palju vaja olegi. Peaasi, et on kuskil magada ning söök olemas mida süüa. Ülejäänud tuleb ju iseenesest. 
Karl Hendrikule väga meeldis järve ääres. Tema päevad möödusid reaalselt ainult vees istudes. Sest ta ARMASTAB VETT. Juba hommikul kell seitse tahtis tema juba ujuma minna. 


Uskumatul kobel jäid lapsed telgis päris hästi magama. Arvasin, et see magama panek on telkimise kõige raskem osa, aga kus sa sellega, natuke aega kaisutasin lapsi ja nad magasid nagu notid. :)
Ainus jama oli see, et nad tahtsid väga varakult üles ärgata. :D

Sellest hoolimata oli teisel hommikul juba selline koduigatsus, et ei jõudnud ära oodata, kui lõpuks koju oma voodisse saab. 

Kas te olete lastega käinud telkimas? Mis Teie sel suvel terve perega ette võtsite?



Kommentaarid

  1. Mu kahene kutt on käinud koos meiega laagrites. Nüüd eelmine nv olime ka oandus metsas telkimas. Poisile väga meeldis. Ja magas ka ilusti.

    VastaKustuta
  2. Käisin lastega matkamas ja telkimas, enne kui nad jalad alla võtsid, seega alla aastastena. Ikka nii, et mitu päeva ürgmetsas mitte campinguplatsil. Kõigile meeldis ja meeldib siiamaani. Tütred just üle 20 aga ikka teeme suvel mõned tõsisemad mitmepäevased tiirud elamine seljakotiga kaasas.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused