Piiritud rasedaisud. :D
Minu rasedaisud on ikka piiritud. Kui ma siin alles hiljuti võitlesin elu eest Coca-Cola sõltuvusega ning suutsin selle õnneks seljatada, siis nüüd on uued isud nagu naksti platsis. Näiteks on mul peaaegu iga päev isu õunte, hakkliha, sibula ja pannkookide järgi. Õunaisu on ka Henril tekkinud ja nii me oleme siin mitu päeva võidu söönud õunu. Ma ei tea kas tegu on paljalt vitamiinivajadusega või siiski on tegu rasedaisuga? Aga igaljuhul õunu peab meil olema kodus!
Hakklihaga toite söök ma vist iga päev, kui saaks. Hakklihakastet olen hakanud tegema kord nädalas ja Henri tehtud pastabolognese on ka mega hea.
Sibulat panen ma igale poole kuhu võimalik. Oleks mul vaid aiamaal seda päris rohelist sibulat ka, siis ma vist söök 24/ ainult sibula-hapukoore salatit. :D Aga ka murulauk ajab asja ära.
Hakklihakaste
Koostis:
400-500g hakkliha
1 sibul
sool
pipar
2 sl jahu
piim
till
petersell
Valmistamine:
Praadida hakkliha koos sibula ja maitseainetega pannil. Lisada till ja petersell. Ja siis lisada kaks supilusikat jahu. Segada jahu ilusit hakkliha hulka ning praadida kuni jahu on pruunikas. Siis tavaliselt valan ma pannilt hakkliha ringi potti ning siis lisan silma järgi piima. Tavaliselt kuskil pool liitrit kindlasti. Lisan veel maitse järgi soola ja pipart juurde. Ja siis tuleb oodata kuni kaste keema hakkab. Ja valmis ta ongi.
Mäletan, et vahepeal millegi pärast mul kastme tegu välja ei tulnud, kuidagi selline keenud piima maitse ja lõhn jäi juurde. Aga nüüd ma pruunistan jahu natukene rohkem pannil ja tuleb imehea kaste!
Aga jah, kui jälgida mu instagrammi, siis olen ma päris tihti teinud pannkooke, sest isu nende järgi on nii suur.
Eile proovisin natukene teistmoodi teha pannukaid kui tavaliselt ning tulid ülimaitsvad.
Nimelt lisasin maasikajogurtit pannuka taignale. Kuna kodus oli ka banaane, siis esialgu mõtlesin, et lisan banaani ka juurde, aga siis mõtlesin, et äkki tulevad liiga magusad pannukad.
Jogurtiga pannkookide idee tuli mul just sellest, et mäletan, et isa tegi tihti just jogurtist pannkooke ja need olid maitsvad. Üleüldse oli meie peres vanasti pannkoogi teigjaks pigem isa, kui ema.
Ja eile hakkasin veel mõtlema sellele, et näiteks aasta tagasi olin ma nii võhik, et ei osanud isegi pannkoogi tainast teha ning nii ostsime me poest seda Vilma pannkoogijahu. Aga minu arust need pannkoogid tulevad kuidagi mega õhukesed ja mõttetud. Ise tehtud pannkoogi taigen on ikka palju parem.
Jogurtipannkoogid
Koostis:
2-3 muna
piim
jahu
jogurt
suhkur
Valmistamine:
Kloppida munad, lisada piim. Siis lisada silma järgi jahu, täpselt siis nii palju, kui paksu/vedelat taigent soovid. Segada ja siis lisada jogurt ja maitse järgi suhkurt. Suhkurt ei pea tegelikult üldse lisama, aga kuna mulle meeldivad natukene magusamad pannukad, siis mina panen suhkurt ka. Muidugi ei pea piima ka lisama ning võib teha ainult jogurtiga, aga mina panin sellepärast, et taigent tuleks rohkem. :D
Noh ja mis siis ikka kui praadima.
Pannkooke saab tegelikult teha nii paljudest asjadest. Meie peres tehti peale jogurit ka hapu piimast ja keefirist, tavaliselt piimast tehti harva. Isa tehtud pannkoogid olid alati mõnusalt paksud ja maitsvad.
Noh ja mis siis ikka kui praadima.
Pannkooke saab tegelikult teha nii paljudest asjadest. Meie peres tehti peale jogurit ka hapu piimast ja keefirist, tavaliselt piimast tehti harva. Isa tehtud pannkoogid olid alati mõnusalt paksud ja maitsvad.
Keefiri ja hapu piima ma ise ei joo, aga tean, et nendest tehtud pannkoogid on täiesti söödavad.
Ma arvan, et mingi päev proovin banaaniga tehtud pannukad ka ära. :D Tahaks praegult ka täiega pannkooke haha. :D
Koostis:
Kanepiseemne-tatra pehmik
Rakvere perepihv
petersell
juust
kurk
tomat
majoonees
ketsup
Valmistamine:
Praadisin pannil pihv. Samal ajal tegin valmis majonees-ketsupi kaste, segades majoneesi ja ketsupi. Määrida seda pehmiku mõlemale saiale (ülemisele ja alumisele). Panna peterselli, lisasin kurgi viilud, siis juustu, siis kuuma pihvi ja ohtrasti majonnesi-ketsupi kastet ning siis panin ülemise saia peale. Torkasin keskele hambatiku ja kõige peale lisasin tomati"mütsi". :D Njämma. Oleks mul kodus olnud värsket kaspast, oleksin kindlasti lisanud just seda sinna vahele, sest värske kapsa ja majoneesi-ketsupi kastme kooslus on P-A-R-I-M! :)
Kommentaarid
Postita kommentaar