Uue aasta lubadused? Kas ja miks?


,


Uue aasta algus on alati see aeg, kus paljud inimesed võtavad julguse anda palju lubadusi. Uuest aastast üritavad kõik olla paremad inimesed, ei joo, ei suitseta, ei tee seda, ei tee toda. Aga tihti on nii, et need lubadused on tühjad ning mingi aja möödudes ununevad. See täitsa oleneb muidugi inimesest. 

Näiteks mina olen see inimene, kellele meeldib selliseid lubadusi anda, sest ma ka täidan neid. 

A'la paar aastat tagasi andsin ma lubaduse, et ma aasta aega ei söö krõpsu. Ja nii oligi, ma ei söönud (äkki oli see 2014) ühtegi krõpsu. Siis minu arust aastal 2015 andsin ma lubaduse, et ma ei joo energiajooke enam. Ja tänaseni pole ma joonud ühtegi energiajooki. Energiajook istub küll mind täiega, poleletil on vahel ikka väga raske mööda kõndida, aga teate miks ma seda pudelit ei haara? Sellepärast, et ma mõtlen a'la nii: Kui ma pole kaks aastat joonud energiajooki ja nüüd kasvõi ühe pudeli joon, siis hakkab ju see "päevade lugemine" algusest pihta. 
Täpselt samamoodi jätsin ma eelmise aasta esimesel jaanuaril maha kohvi joomise. 
See aasta ma otseselt ühtegi lubadust ei andnud, aga mõttes kõlgub "alkoholivaba aasta". Viimati jõin ma kuu aega tagasi ning enam pole isegi mingit tahtmist. Ma pead ei anna, et see aasta just see alkoholivaba aasta on, sest näiteks kui ma nüüd vahepeal ei joonud üle aasta tilkagi, siis möödusid kõik sünnipäevad kainena, alati mõtlesin, et võiks ju võtta, et oleks ju lõbusam, aga ei. 
Samas ega see alkohol nüüd elu nii lõbusaks ka ei tee, et peaks kogu aeg jooma. :D
Niiet VÕIB-OLLA on 2017 alkoholivaba aasta. :D

Aga kas ja miks anda lubadusi?

Mina arvan, et tasub, vaid siis, kui Sa suudad ka seda pidada. Minu jaoks näiteks taolised lubadused on motivatsiooniks. Lubaduste täitmisel on tarvis siiski soovi ja tahet. :D Lubaduse pidamine näitab eelkõige just seda, milline inimene Sa oled - kas Sa tuled toime lubaduse pidamisega või mitte.
Aga ühe lubaduse ma selleks aastaks Teile kindlalt annan ning seda saate lugeda järgnevalt pildilt:


Kommentaarid

Populaarsed postitused