Eestlase lemmiktoit on teine eestlane

Internet on ikka üks põrgulik koht, kus igaüks kirjutab mis tahab, solvab teisi kuidas tahab, ei tunne vähimatki süüd ning vabandab end välja sõnavabadusega.
Aga kas see siis on õige tegu?
Mind ennast nii vihastab, kui kuskil kellestki, kes julgeb erineda, on ilmunud artikkel või siis keegi postitab endast teistsuguse pildi ning siis lendavad sinna alla platsi mingid ilkuvad kommenteerijad, kes end rahuldavad sellega, et solvavad teisi.

Ja kui tuleb keegi, kes julgeb neile vastu öelda, et nii pole ilus teha, kõlab sõna "Sõnavabadus" või et "Igal ühel on õigus oma arvamusele" ja see tobe ilkuja arvab, et on sellega välja vabandanud.
Nõme lugu küll, kuid minu arvates üks endast lugupidav inimene peaks ikka jälgima seda, mida ta suust avalikult välja paiskab ning 9 korda enne mõtlema ja siis alles kirjutama.

See, kui Sa kirjutad kellegi kohta halvasti ja solvad teda avalikult, näitab Sind mega halvas valguses. Jah, samasuguste ilkujate silmis võib-olla oled tõesti Sa mingisugune kangelane, kuid endast lugupidavate inimeste silmis oled Sa pehmelt öelda häbiplekk.
Järjest enam peaks inimesed mõtlema rohkem tolerantsusele.Ja kui tõesti ei suuda jääda tolerantseks mõne inimese suhtes, siis jumala eest ära hakka teda internetis laimama, see jätab Sinust niiiiiiiiniiiii halva mulje.

Jah, igal ühel on õigus oma arvamusele, kuid kas on tingimata vaja seda alati avaldada? Kui Sulle ei meeldi teise inimese välimus, stiil jne, milleks on vaja Sul seda kommenteerida ja negatiivsust veel rohkem siia ühiskonda süstida? Milleks tõmmata kellegi enesehinnangut alla ainuüksi sellepärast, et Sinul endal oleks hea tunne, sest said kellelgi halvasti öelda.



Kommentaarid

Populaarsed postitused