kellakeeramise mõjud

Eile öösel mindi üle talveajale ning kella keerati tund aega taha. Eks kellakeeramine ole üks elurütmi häiriv tegevus, sest sisuliselt nüüd tuleb ju tund aega varem ärgata ja sellega sõltuvalt ka tund aega varem magama minna. 

Karl Hendriku uneaega tuleb veel veidikene nüüd korrigeerida, et ta sellega harjuks. Eile jäi ta magama umbes kolmveerand kümme ning ärkas natuke enne kuut. Aga tänu sellele, et beebi magas öösel viis tundi jutti ja ärkas korraks kell kolm, et süüa ja lasi siis mul endal ka kella kuueni magada, polnud mul täna hommikul raske Karliga kell kuus ärgata. Muidu tavaliselt, kui ma öösel eriti hästi magada ei saa, olen ma hommikuti üks paras tigeduse uss. 

Aga natuke nõmedam on nüüd selle kellakeeramise juures see, et väljas läheb tund aega varem pimedamaks. Täna kui kolmveerand viis hakkasin Karlile lasteaeda järgi minema, oli õues juba ehmatavalt pime. Ning kui koju hakkasime jõudma, siis kõrval trepikojast üks naine kõndis tee ääres nagu tont. tal polnud ühtegi helkurit ja teda oli tumeda riietusega väga raske tee ääres märgata.

Pildiotsingu helkur tulemusJa siis meenuski, et alati peale sügisest kellakeeramist on märgatavalt suurenenud liiklusõnnetused jalakäijatega pimedas ning mõtlesin Teile kõigile südamele panna, et te ikka endale, enda elukaaslasele ja lastele jope külge helkuri muretseksite

Isegi kui Sa liigud autoga, peaks Sul jope küljes helkur olema. Sest kunagi ei tea, mis juhtuda võib. Näiteks saab Sul öösel autol bensiin otsa ja pead jala kuskile poole kõndima hakkama, siis on ju hädavajalik, et Sul ka helkur oleks.
Või siis pane endael autosse helkurvesti, sest nt kui Sul läheb kuskil maantee ääres autol rehv katki ja pead seda ööpimeduses vahetama hakkama, siis saad helkurvesti selga tõmmata ja oled tee ääres nagu säraküünal. 

Kuidas tavaliselt mõjutab kellakeeramine Teie pere elurütmi?
Kas Teil on juba helkur jope küljes?




Kommentaarid

Populaarsed postitused