Nädala pärast juba üheksas minisünna

Täpselt nädala pärast saab Karl Hendrik 9-kuuseks. 
Karl Hendrik kasvab ja areneb tohutult kiiresti. Suhu, alla keskele tuli kaks nädalat tagasi kaks kikut. Hammaste tulek on ikka see kõige õudsam aeg, sest last see tõsiselt vaevab, nuttu on palju. Nüüd olengi ta enda kaissu magama võtnud, sest öösel kogu aeg tema voodi juurde jooksmine väsitab ära.
Palju lihtsam on, kui ta on minu kõrval, pistan luti või pudeli suhu ning võtan ta kaissu. 
Tõenäoliselt hammaste tuleku tõttu on ka ta jube nohu. Tal reaalselt tatti täna voolab ninast. (Isegi minul ei tule tavaliselt nohu aeg nii palju tatti :D )
Sööb ta peaaegu kõike. Hommikuti on ikka lemmikuks kujunenud banaan. Lõunaks olen andnud kohupiima ning õhtut siis pakkunud sama toitu, mida ma ise söön. Kartulipuder läheb ka poisile hästi peale. 
Täna hommikul andsin talle esimest korda maitsta mandariini. Korraks tuli hästi krimpsus nägu pähe, aga maitses küll. :)
Muidu käib ta juba üle kuu aja potil ning kakaseid mähkmeid meie majas näeb harva. (Nüüd kuna tal nädal aega mingi häda olnud kõhuga, siis pole potile eriti pannud)
Arvatavasti see kõhuhäda oli tingitud mingit uuest toidust (täpselt ei teagi millest). Apteegist sain head rohtu - Duphalac. See on mõeldud nii lastele, kui täiskasvanutele (kogused lihtsalt erinevad). 
Ja aitab kõhuhädade korral, kui kõht kinni jne. 
Karl Hendrik ajab end juba ise väga kenasti istukile, käputab, roomab, tõmbab end esemete najal püsti ja liigub ka toe najal iseseisvalt. Tunudb, et palju pole jäänud, kui ta kõndima hakkab. 
Ühest toast teise roomamisega pole küll mingisugust probleemi :)
Ise magama jäämisega päeval on küll tegelikult natuke raskusi. Magama jäämiseks peab ikka ta kas vankrisse panema ja õue viima või siis turvatooli. Eile õhtul jäi minu kaisus magama. Aga sügavasse unne jäämine jälle probleem. Pean ikka peaaegu pooltundi tema kaisus olema, kui ta lõpuks sügavasse unne jääb. Sest ngu ma ta kõrvalt ära lähen, agab ta end kõhuli ja käpukile ning ärkab üles. 

Vannis käimine on tõenäoliselt tema lemmik tegevus. Mäletan, et kuni 25. juulini ta ju alati reaalselt karjus ja kisas, kui ta vette panime, kuid peale seda talle ühest hetkest lihtsalt meeldib vannis käia. 
Nüüd istub ta vannis üksi iseseisvalt ja mängib mänguasjadega, loomulikult meeldib kätega vehkida ja vett pritsida igale poole. Täna avastasin, et talle meeldib oma nägu vee alla pista paariks sekundiks ise. :D
                                       

Tema suust võib järjepidevalt kuulda ka mõnda sõna, nagu "emme", "lollu", "õuuu", "ei" jne. 
Eks need tulevad võib-olla kogemata, aga kunagi ei või teada. 
Emme telefon on muidugi kõige lemmikum, see tähendab muidugi seda, et nagu ta näeb, et mul telefon on käes, tahab ta seda endale ja kui ei annna või võtan talt selle ära, hakkab ta kisama.
Ning multikaid meeldib ka Karl Hendrikule väga vaadata. Nii väga, et kogu aeg kui telekas mängib, siis tulevad sealt multikad. :D
Kui ma 9 kuud rase olin, siis tundus see aeg täieliku igavikuna. Nüüd aga, kui laps saab nädala pärast 9-kuuseks, tundub küll, et kuhu meil küll kiiret on? 


Kas Teie arvates ka aeg lendab?






Kommentaarid

  1. Aeg lendab tõesti kiiresti,mu esimene laps on 1,9 kuud vana,teine laps saab kohe kohe 3 kuuseks ☺

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused