Kui kaugele võib ulatuda ühe eestlase õelus?


Ma olen juba terve päeva juurelnud selle üle, kui kaugele võib ulatuda ühe pisikese eestlase õelus? Miks on mõni inimene nii vastik ja sutskab oma nõelaga igal pool, kus vähegi võimalik? Ka sellistes kohtades, kus tal tegelikult selleks mingit õigust ja põhjust pole?

Toon ühe lihtsa näite, Facebooki ühest toredast grupis, Tasuta kraam. Tore grupp seetõttu, et seal jagatakse tasuta asju. Kui Sul kodus vedeleb tühja mõni asi, prügikasti päris ei raatsi visata, aga endale ka hoida ei taha, siis saad teha head ja selle tasuta kellelegi teisele ära anda. Ja selles grupis antakse asju ära pappkarpidest kuni televiisorite ja mööblini. Näha on, et eestlane pole mingi kitsi inimene. Aga ikka leidub mõni, kes suudab kellegi inimese heatahtlikuse oma kahe jalaga maa alla suruda. 
Eile õhtul postitas üks naine sinna gruppi, et "Ära anda elektripliit, töötab üks plate ja ahi." Pilt ja asukoht ka ilusti juures. Pildi peal tundub jumala okei olevat, pole küll uus asi, aga pole ka räpane. Ning kolmest pliidiplaadist toimib siis vaid üks ning veel ahi. 

Ja siis hakkab pihta. 
Tuleb üks ennasttäis neiuke, ning lajatab: "Ei kujuta ette miks peaks keegi tahtma pliiti millel töötab vaid üks plaat??!"
Ausalt mul vajus suu ammuli, nagu mis asja ma just lugesin tasuta kraami grupist? 
Olen lugenud kuidas inimesed tahavad tasuta saada katkist tehnikat, nii elektripliite, telekaid jne. Ja nüüd kui üks pakub ühe töötava pliidiplaadiga elektripliiti, tehakse ta maatasa.

Kõik jätkub. 
Tuli järgmine targutaja jutuga, et "Kõige lihtsam vii jäätmejaama saad tasuta ära anda  selle pole mingit jamamist"
Ei tea, miks nii rikkad inimesed üldse sellises Tasuta asjade grupis on. Sellele vist ei mõelnud too kommenteerija, et kuskil on keegi, kes väga vajaks kasvõi ühe töötava pliidiraua ja ahju pliiti ning kui endal ressurssi pole, et seda osta, siis näe, keegi annab selle ju täiesti tasuta ära. Mine vaid järgi. 

Siis tuli aga esimene kommenteerija tagasi, ning ei suutnud oma suud pidada "Ei, arusaamatu miks määritakse oma rämpsu teistele pähe!"
Eee, wtf? Rämpsu? Ma küll kuskil rämpsu ei näe. Ja pähe määrimine? Inimene heast südamest pakub ja üks õel inimene julgeb seda nimetada "pähe määrimiseks". Pliis peatage maailm, ma tahan siit maha, kui kaugele ulatub ühe inimese õelus?

Tahaksin selliseid õelaid inimesi kohe päris elus näha, ja küsida, mis kurat neil viga on? Boosemoi, mingisugune õelutsemine TASUTA asja pärast. Ajuvaba.
Mõned inimesed panevad oma töötavaid asju lausa prügikasti kõrvale, et kui keegi märkab, tahab ja vajab, siis tassib ise ära. Ning arvestades seda, kui palju ON reaalselt inimesi, kes abi vajavad, siis lähevad loosi ka katkised asjad, sest neid saab edukalt ka parandada. 

Aga ikka ei mahu mulle pähe, miks on üks inimene nii paganama õel? M-I-K-S? :(
On Teil kokkupuuteid selliste inimestega, kes õelutsevad iga asja kallal?

Kommentaarid

  1. Mind ajavad mõtisklema alati igasugused blogi ja artiklite kommentaarid, kus inimene on ise sinna tulnud, vabatahtlikult seda lugenud ja siis kirjutab, et miks see veel kedagi huvitama peaks? :D Huvitas ju.. Lugesid ju :D Tead ma ise olen Facebookis julmalt kõigile pannud block, kes kuskil, ka mind mitte puudutavas teemas, võtavad sõna moel, mida ma oma sõprade poolt ei aktsepteeriks. Lihtsalt põhimõtteliselt block minu sotsiaal maailmas eksisteerimisele. Pärast on hea tunne, nagu saatsin ebameeldiva kutsumata külalise uksest välja.

    VastaKustuta
  2. Mina olen ühe sellise Pärnu grupi omanik/adminn, meil on üle 12 tuhande liikme ja oh, sa ei taha teada kui palju ma ainuüksi seal grupis taoliste asjadega kokku puutun :D

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused