uputus keset talve


See kortermaja, kus me parasjagu endiselt elame, on ikka üks õnnetusehunnik küll. Maja on vana, ühistu kehva, esimese trepikoja elanikud pohhuistid ja lohakad. Ja nüüd nädal tagasi tabas meie majakest veel veeuputus kah. 

Kõik sai alguse sellest, et minu alt naabrid parkisid oma auto maja nurka ning avastasid, et maja fassaad on silmnähtavalt märg. Esimesest trepikojast mööda kõndides märkasid nad, et esimesel korrusel asuva korteri mööda akent niriseb joana vett. 

Ilmselge oli, et vesi pidi tulema teiselt korruselt. Mindi siis kohe teisele korrusele ning seal olevast korterist oli kuulda, et vesi survena voolab. 
Nii, pilt selge, kas toru on lõhkenud või siis omanik kraani lahti jätnud. 

Kuna kumbagi korteriomanikut sel hetkel seal ei viibinud, tuli tervel maja vesi kinni keerata. Tervel majal see tõttu, et terve kortermaja peale ainult üks peakraan. 
Lõpuks mingi ime läbi pääseti ka sinna teise korruse korterisse ning ilmnes see, et pesumasina mingi toru oli siis lõhkenud. 

Aga seda vett oli lahmanud ikka vist mitu päeva, kuniks naabrid selle üldse avastasid. Mõlemad korterid said korraliku veekahjustuse. Alumise korruse korterit nägin oma silmaga ning see oli jube. Vett voolas siis endiselt veel laest alla. Kõik seinad olid läbi vettinud. Maas oli mitme sentimeetri sügavune kiht vett. 

Aga mis siis nüüd edasi saab? All korrusel elav mees on joodik, kes oma nägu siia enam ei näita. Korra oli vist käinud vaatamas korterid, löönud käega ja öelnud et "siin küll enam elada ei saa". Üleval korrusel oleva korteri omanik on üldse kuskil teises Eesti otsas. Nüüd vist oli korra ka siin käinud vaatamas. 

Niiskus aga imbub igapäevaga aina rohkem meie niigi nirudasse puidust kortermajja. Kaugel siis on see aeg, kui vamm majja tekib? Noh tõenäoliselt mitte enam kaugel, kui keegi neid kortereid kiiremas korras kütma ja kuivatama ei hakka. Aga kõigil on nii ükskõik. Nüüd tulid peale juba uued külmad ilmad, ei tea, kas korterid on nüüd siis jääs? Ei tea millal mõni uus toru ka lõhkeb? 

Ühistu ütles mulle, et nemad ei saa midagi teha, kui korteri omanikel on ükskõik. Ei lõhkenud ju mitte ühistu toru, vaid pesumasina toru. Nemad on korteriomanikke teavitanud ja rohkem ei saa midagi teha. 

Minul on küll hirm selle majavammu ees. Sest kui see neisse korteritesse tekib, siis levib see lõpuks ju üle kogu maja :(

Rääkige oma kokkupuudetest uputatud korteritega! 

Kommentaarid

Populaarsed postitused