Kuidas muutub ühe inimese elu, kui ta vahetab karastusjoogid puhta vee vastu?



Sellest on juba üle kahe kuu möödas, kui ma otsustasin ühel heal päeval, et aitab küll igasugusetest magusainetega jookidest ning nüüdsest hakkan ainult puhast vett jooma.
Pean mainima, et algus oli siiski ikka väga raske ning ma ei uskunud endasse, et ma üldse hakkama saan. Aga kuna ma olen üsna enesekindel inimene ning kui ma midagi ette võtan, siis ma üritan selle ka lõpuni viia. 
Täna võin kindlalt väita, et ma ei kujutaks oma elu ettegi ilma veeta. Ning ma ei mõista, miks ma varem seda puhta veejoomist ette ei ole võtnud?  Miks keegi varem pole mulle öelnud, et vesi on parim, mida üks inimene võiks üldse juua?

Mida ma jõi enne, kui ma puhast jooma hakkasin?

Veidike üle kahe kuu tagasi jõin ma ka vett. Aga igasuguseid poe maitseveesid, mis sisaldavad magusaineid. Lemmikuteks oli nt Aura mustikavesi, Vichy apelsini ja mango maitseline vesi või siis Vichy sidruni ja laimimaitseline vesi jne. 
Kuni septembri kuuni ajasin ma iga päev näost sisse ka Kanes'i. Kui ma sellele ajale mõtlen, siis mul läheb lausa süda pahaks. Ma jõin päevas 3-4 pudelit 0,66L Kanesi. Kuskile sõitsin, jõin Kanesi, kõht oli tühi, jõin Kanesi, igav oli, jõin Kanesi, kurk kuivas, jõin Kanesi. Ja alatihti oli nii, et Tapal olid poeletid Kanesist tühjad. Mis seal ikka, sõitsin Kadrinasse, seal ikka oli Kanesi. 🤦


Kas ma enam peale puhta vee ei joogi midagi?

Joon ikka. Kui haige olin siis jõin teed, meega. Kui kuskil kiirtoitu oleme söömas käinud, olen võtnud Cocat või Sprite.
Aga üldjuhul ei tahagi see muu jook mul kõrist alla minna ning ei suuda ma isegi seda väikest Hessist Cocat lõpuni juua. Blokk tekib ette. Vesi on palju parem 😁

Kuidas on mu elu muutunid peale puhta vee jooma hakkamist?

Väga palju. Nagu tõesti väga palju. Kui ma alustasin puhta vee joomist, siis ostsin poest puhast Aura vett. Ma polnud veel nii julge, et jooksin kraanivett. Aga mees võttis lõpuks vaevaks ning pani meile kraanile veefiltri vahele. Ning kuna ma uuest aastast otsustasin minna säästureziimile, siis mõtlesin, et selle asemel et kulutada raha ja osta poest vett, võiksin ma juua kraanivett. Ja teate pole sel kraaniveel häda midagi. Joon mina seda ning joovad lapsed seda. 
Taaskord kirun ma end, et ma varem seda veejoomist ette ei võtnud.
Säästrureziimist rääkides, siis nüüd kulub joogile ikka tunduvalt vähem raha. Vanasti  (kuikma veel Kanesi ka jõin) kulus mul kuus ikka oma 70-80euri jookidele. Nüüd kui ma aura vett ostsin, siis kulus nii umbes 20€ kuus. Niiet sääst missugune. 

Kuidas on lood kaaluga?

No kaaluga on nii ja naa. Ma olin peale sünnitust stabiilselt 66 kg, ja seda kuni selle hetkeni kui ma otsustasin, et hakkan vett jooma. Tänaseks olen 3 kg kindlalt kaotanud, puhtalt sellega, et hakkasin vett jooma. Ülejäänud kaal on pigem toitumise taga kinni, niiet peaks ka seda hakkama tasakaalustama ja tervislikumaks muutma. 

Iga aasta olen ma ette võtnud mingi muutuse. Ei joo ma enam kohvi, ei energiajooke, ei tarbi alkoholi ja nüüd elangi ainult veest. 
Minu arust nii äge. AGA, vahel ikka maitsen limpsi kah, et tuletada meelde, kui hea on, et ma ikka nüüd vett joon. 🙂

Olen saanud soovitusi, et paneksin vee hulka sidrunit, laimi vms. Ei ole ma seda siiani teinud ja kui aus olla siis ma ei taha ka. Ma olen täiesti puhta veega ikka nii ära harjunud, et see sidruni, laim, kurk või mis tahes lisand ei tundu üldse ahvatlev. :)

Aga mis ma veel lõpetuseks tahaks öelda: ärge kartke muutusi ning ebaõnnestumisi. Muutused on head ning ebaõnnestuma peab ka vahel, et teada mis on päris õnn 😊
Ning ärge kartke juua vett, vesi on hea ja te saate sellest siis aru, kui olete kuu aega ainult vett joonud. 🥤

Niiet keep calm and drink water

Kommentaarid

Populaarsed postitused