lühimälu



Ma elasin kunagi metsas, kus enamus ajast, kas polnud internetti või siis oli see üli aeglane. Interneti sain ma endale koju üldse alles 2009. a aprillis. Tihti olin ma igavusse suremas ja seda igavust tuli siis ka kuidagi eemale peletada. Tol ajal oli selleks, kaks viisi - kas lugeda raamatuid või ristsõnu.
Siis kui ma veel internetist puudust ei osanud tunda, olin ma kooli raamatukogus niiiöelda püsiklient. Laenutasin raamatu, lugesin paari päevaga läbi, tagastasin, võtsin uue raamatu, jne.
Kui ma interneti sain, siis mu lugemishuvi hakkas aasta-aastalt vaibuma, sest põnevam oli internetis kellegagi jutustada, kui nt Tõde ja Tegu lugeda. Häbi tunnistada, aga viimase 4 aasta jooksul pole ma ühtegi raamatu lugenud 🙄 Olen küll üritanud alustada mõne raamatu lugemist, aga laste kõrvalt on see peaaegu võimatu. Vähemalt minul. 🤦

Ristsõnu on mulle meeldinud alati lahendada. Vanasti tegi eriti põnevaks selle muidugi asjaolu, et vastuste otsimiseks ei olnud mul käepärast ei Googlet, ega muid internetilisi vahendeid. Vastuseid pidin ma otsima kas ENE entsüklopeediatest või küsima vanematelt. Sel ajal käis meil veel Virumaa Teataja ning põnevusega ootasin, kui uus ajaleht tuli, et saaksin uut ristsõna lahendada. Pettumus oli aga suur, kui vahel ajalehes ristsõna polnud, siis polnud aga muud teha, kui järgmist ajalehte oodata.

Eelmise aasta lõpul tundsin ma mingi hetk, et mu aju on kärbumas, ma ei mäleta paljusid asju, veel vähem seda, mida ma viis minutit tagasi tegin. Teatud asjade peale on mul ikka mega hea mälu, aga mingid igapäevased asjad kipuvad kuidagi liiga kiiresti meelest minema. Juba sant on küll, kui tegid või ütlesid midagi ja viis minutit hiljem poleks seda nagu olnudki. Ja isegi meenutades meelde ei tule. Või kui lähed poodi piima ja leiba ostma, aga poest väljud mitte midagi ostmata, sest lihtsalt pole meeles, miks ma üldse poodi läksin.  Nii ma siis mõtlesingi, et oleks aeg hakata taas oma aju värskendama. Aju ragistamiseks olen telefoni alla laadinud pidevalt ka erinevaid mänge - nt üks väga hea mäng on Sõna Snäkk. Teine mida ma mulle hetkel lihtsalt ajaviiteks vahel meeldib mängida on - Numbers Game.

Aju on kärbumas, aga samas ei tahaks ma üldse eriti oma niigi halba silmanägemist veelgi halvendada telefonis istumisega, siis mõtlesingi, et peaks hakkama taas ristsõnu lahendama. Ostsingi endale aasta alguses Super Kuma ning pea iga õhtu, kui mees otsustab arvutis istuda, istun mina hoopiski diivanil ja lahendan ristsõnu. Tunnen end nagu vanamutt ausalt, sest ma ei tea hetkel ühtegi enda vanust, kellel on nii igav, et lahendab ristsõnu. 🤔😂

Kuidas Te oma mälu värske ja treenituna hoiate? (Kui Teil on üldse seda vaja teha) Kas tänapäeva noored enam üldse lahendavad ristsõnu või pigem mängivad telefonis Coin Masterit jms? 






Kommentaarid

Populaarsed postitused