Meie pere kaks soodsat lemmikrooga

Nagu ma oma üleeilses postituses lubasin, jagan ma teiega paari meie pere lemmiktoidu retsepti. 

ŠNITSEL 

Šnitsli valmistamiseks kasutasin mina ühel korral tavalist kondita seapraadi, teine kord seakaelakarbonaadi. Kuid kõige paremini vist sobiks selle tegemiseks sea välisfilee. Aga noh meie peres eriti vahet pole millisest lihast teha, sest siga on siga ja liha on liha. Enamasti kasutan seeda liha, mis parasjagu nt Rimis sooduses on.

Koostisosad:
Liha
muna
jahu
riivsai
sool
pipar

Mina tegin neli šnitslit (kaks ühele inimesele). Selleks kulus umbes 500 grammi liha, mille lõikasin neljaks parajaks viiluks. Tampisin liha ära ja maitsestasin soola ja pipraga mõlemalt poolt. Jätsin tunnikeseks seisma, et maitseained "imbuks" lihasse. Kloppisin ühe muna, panin ühele taldrikule jahu, teisele riivsaia. Ja siis hakkas pihta paneerimine, järjekorras jahu-muna-riivsai. 
Siis praadisin neid pannil umbes 10 minutit. Praadimise aja pikkus sõltus minul sellest, et vaatasin et šnitslid saaksid mõlemalt poolt kindlasti pruunistatud. 
Serveerisin keedukartuli ja tomati-kurgi-hapukoore salatiga. 
Njämm. Nagu ma eelmises postituses mainisin, siis on tegu soodsa toiduga - kahele inimesele kokku 3€. 
Liha kg hind oli 3.50€. Kulus pool kg, ehk siis umbes 1.75€ kulus lihale. Juurde siis veel kartulid, muna, jahu, riivsai, hapukoor, tomat, kurk. 

KANAPASTA

Koostisosad:
Kanafilee
penned
riivjuust
sool
pipar
brolierimaitseaine
400 ml kohvikoort

Tükeldasin kanafilee (600grammi). Praadisin pannil, lisades soola, pipart ja brolierimaitseainet. 
Samal ajal keetsin penned. Kui penned keedetud, siis harjumusest, et nad üksteise külge ei "kleepuks" loputasin nad külma vee all läbi. Siis lisasin ka penned pannile, lisasin vajadusel maitseaineid juurde. 

Lisasin kohvikoore. Segasin pannil umbes 5 minutit, kui kovhikoor hakkas keema minema ja siis lisasin umbes 100grammi riivjuustu ning segasin uuesti. 
Serveerides panin veel riivjuustu kogu toidu peale ning kaunistuseks kirsstomati. 
Super hea ja soodne. 
Kanafilee läks maksma umbes 2.50€. Riivjuust 200g 1.20€, kohvikoor 0,56€. Penned 250g - 0.20€. Kokku siis umbes 4.50€. Eelmises postituses panin hinnaks 3.40€, aga tookord ei lisanud ma riivjuustu. 
Pastat tuli aga nii palju, et mina sain seda süüa veel järgmise päeva hommikul ja lõunal. :)





Kommentaarid

Populaarsed postitused