Arvamuspostitus: Kadrina - märgakem rohkem positiivseid asju, märgake üksteist

Ma eile mainisin, et ma pole seda tüüpi inimene, kes avalikult vinguks. Tänane postitus ongi just avaliku vingumise teemal ning võib jätta mulje, et ma ise vingun avalikult, et teised vinguvad avalikult. (Nii cool lause, pead kindlasti mitu korda seda lugema, enne kui pihta saad poindile). 

Ühesõnaga ma mõtlesin juba vääga ammu, et kirjutaksin sellel teemal, aga ikka igakord peatas mind mingisugune mõte, et mis mu postitus ikka muudaks. Aga samas arvamuse avaldamine pole ju keelatud!
Ning eile sain sellele kõigele natuke tugevama tõuke. 
Nimelt on asi ühes kindlast valla grupis. Kui ma mõni aeg tagasi mõtlesin, kuidas seda postitust kirjutada, siis olin ma veendunud, et ma ei kirjuta siia, mis vallast/alevist jutt käib. Tänaseks on asjalood muutunud ja ma ikkagi avalikustan selle. Niiet minu postitus räägib täna Kadrinast, Kadrina inimestest, Kadrina grupist ning sellest et Kadrina ei olegi tegelikult nii halb koht kus elada. 


Kadrina Rahvamaja


Eile lahvatas Kadrina Facebooki grupis jälle üks teema. Üks naiste rahvas kirjutas ning seekord võttis ta minult lausa sõnad suust ning olin temaga päri. Seda mis ta täpselt sinna kirjutas ma teiega jagada kahjuks ei saa, SEST ma ei leia enam seda postitust, see on kas eemaldatud või siis ma lihtsalt olen pime. 
Aga umbes ütleski ta ikkagi midagi taolist, et kogu aeg käib Kadrina grupis üks kritiseerimine ning vingutakse vallavalitsuse kallal. 

Jätsin alla ka enda poolse kommentaari, öeldes, et nõustun temaga täielikult.
Ma olen erinevatel põhjustel mitmes erineva valla/alevi/linna grupis. Kadrinaga seob mind ikkagi see, et ma käisin seal 13 aastat koolis. (Jh 13, sest 0 klass on ka minu jaoks kool). 
Kadrina on minu jaoks siiski väga südamelähedane pleiss, AGA Kadrina Facebooki grupp on minu arust oma piirid ületanud. 
Nagu ma mainisin, olen ma mitmes erineva linna jms grupis, kuid mitte üheski grupis pole sellist vingumist nagu on Kadrina grupis. 
Kogu aeg üks poliitiline kirumine ja millegi kallal vingumine käib. Harva, tõesti VÄGA harva kohtab seal postitusi, kus märgitakse ära midagi positiivset. Kui ma ka oma kommentaaris seda mainisin, siis Pearu Nukk pakkus välja, et võiksin ma ju ise oma järgmises blogipostituses rääkida Kadrina positiivsetest külgedest. 
Seda ma ka nüüd teen, sest keegi teine ju ei taha seda ette võtta. 
Ma pole kunagi elanud Kadrinas ega ka mitte Kadrina vallas ning teoreetiliselt seobki mind Kadrinaga vaid kool. 
Minu jaoks ongi Kadrina üheks positiivsemaks märksõnaks KESKKOOL. Ma olen tänulik enda vanematele, et nad panid mu just Kadrina Keskkooli, sest haridus seal on ikka tasemel. Päriselt. Kui Sulle ikka loeb, et Su laps saaks hea hariduse, siis pane nad Kadrina kooli. Ja Sa ei kahetse. Kahetsed muidugi aint juhul, kui oled ise olnud laisk ning pole enda lapsele käitumiskursusi andnud ;)

Aga mis see kool ikka ilma õpetajateta on. Kas Teate kui palju häid õpetajaid on Kadrina Keskkoolis? Kes on hea õpetaja? Mida tähendab hea õpetaja?
Teate, eks peab tunnistama, et iga üks meist on ikka proovinud koolis läbi saada võimalikult kergelt. Ka mina olen spikerdanud ja luisanud, et koer mu kodutöö ära sõi, et pikendust saada. Aga ma sain oma asjad tehtud. Tänu neile õpoetajatele, kes tegelikult on piisavalt karmid. 
Need mõned uued õpetajad, kes on liiga leebed ja kellele lapsed kohe ka pähe istuvad, nendega pole midagi teha. Nende tunnis valitsebki kaos. Nende tunnis spikerdatakse ja pole midagi teha.
Aga vanad head õpetajad on pannud paika selle range korra. 

Viive Välimets, Siret Pung, Anneli Särg, Erika Saaren, Hegi Soosaar, Harri Laiv Rutt Kuusemäe jnejne, ma ei hakka neid kõiki ette ka loetlema. Aga nemad on põhilised, kellele mina isiklikult olen tänulik. 
Viive käis mul piltlikult öeldes tuletikuga sabas, et ma oma asjad korda teeks, oma võimeid arendaks ja näitaks, et ma olen enamaks suuteline. 
Siret Pung, ta on karm, ta annab palju õppida, tema tunnis tulebki palju konspekteerida, aga see kõik kajastus ka hilisemates kontrolltöödes. 
Erika Saareni tundi ma vihkasin. Päriselt, ma oleksin meeldi lösutanud hoopis Liina Uusküla tunnis ja lihtsalt saanud seal viie. Aga see ei tähenda, et Saaren halb õpetaja oleks. Vastupidi, tema tunnist jäi mulle vahelduseks ka ikka midagi külge. Peaaegu viimasel vene keele tunnil tegin ma tema tunnis lausa ajalugu, ssellega et ma lihtsalt poole vastamise pealt vihastasin, tõusin põsti, pakkisin oma asjad kokku ja lahkusin sõnagi lausumata tema tunnist. Ainult sellepärast, et ta nõudis seda mida ma ei osanud. 
Just selliste karmide õpetajate käte all õppisin ma midagi eluks vajalikku - distspliini, ajaplaneerimist ja iseseisvat õppimist. 
Ja iga kell paneks ma oma lapsed enne Kadrina Keskkooli, kui kuskile mujale kooli. 

Mis on veel Kadrinas häid asju?
  • Ujula. Kadrinas on ujula. Ma elan Tapal ja ma oleks ikka päris õnnelik, kui siin oleks ujula, kus ma saaks nädalalõpus aja tunnikeseks maha võtta ja sullamulla teha. Kadrina son see võimalus olemas. Sest Kadrinas on ka minu arvates väga hästi toimiv Spordikeskus. Kui muul põhjusel Kadrinassse mõni inimene elus ei satu, siis erinevad sporditurniirid toovad Su ikka korra elus ehk Kadrinasse. 
  • Kohvik. Ma juba tean, et kui ma oma kiidulaulu Kadrina Tristvere kohviku kohta hakka laulma, siis nii mõnigi mõtleb, et "ta teeb vaid seda sellepärast, et ta ise seal töötas". Aga teengi, kui ma poleks seal töödanud, siis ma ei teaks kui hästi seal asjad ka sujuvad. Ma ei teaks, et seal kohvikus teha süüa südamega, mitte kätega. Aga nii on, iga toit tuleb lauale armastusega. Mina armastasin seal kohvikus töötamist ja võin kihla vedada, et kui mul praegu lapsi poleks, siis oleks ma truu tööline seal ka praegu.
  • Üritused. Kadrinas tehakse toredaid ühisüritusi. Iga-aastane ümber paisjärve jooks, CADrina, Läbi Kadrina Jooks, Raamatukogus toimuvad filmiõhtud jne. 

Häid asju on Kadrinas veelgi. Aga selleks, et sellised head ja positiivsed asjad saaksid toimuda, peavad vallas olema ka hakkajad inimesed. Facebookis vingumine, et aita kedagi. Kui Sul on vallavalitusega kana kitkuda või mingi mure, siis mine võta julgus kokku ja kirjuta kõige pealt valda. Isiklik pöördumine võib olla palju tulusam, kui tülikiskuv positus internetis. Kui tõesti isikust pöördumisets tolku pole, siis võite ju viisakalt Facebookis teema üles võtta. Aga pliis, ärge muutuge matsideks. :D

Vald on täpselt nii hea ja tore, kui olete Teie, kallis vallarahvas. 
Hakka või ise vallavanemaks, et asjad toimiks, eksole. :D 
Ja vahet pole kes "hetkel" võimul olev vallavanem on, siis ikka leidub keegi, kellele ta ei meeldi või kellele ei meeldi tema ideed. 
Aga tuletan meelde, et ise te valisite võimule just need inimesed, kes seal praegu on. Teie, mitte nad ise. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused