Puhkus lasteaiast!

Karli esimene 100tükiline pusle, mille ta esimesel korral täitsa üksinda kokku pani!

Ma loodan, et enamus vanemaid, kelle lapsed lasteaias käivad, teavad, et laps vajab ka lasteaiast puhkust. Lasteaias käimine on lapsele sama väsitav, kui lapsevanemale pikk tööpäev. Ja enamasti viiakse laps lasteaeda enne tööd ja koju tuuakse peale tööd, seetähendab ju teoreetiliselt, et laps veedab lasteaias rohkem aega, kui lapsevanem tööl. 

Sellepärast ongi soovituslik (tegelikult peaks see lausa kohustuslik olema) anda lapsele puhkust lasteaiast. See tähendab, kui Sul juhtub olema töölt vaba päev või kui lapsel on mõistev vanaema/vanaisa, kes saab lapse enda juurde võtta, kas mõneks päevaks või nädalaks, siis kindlasti kasuta seda võimalust. 

Minul on vedanud oma emaga, kes vahel ise helistab ja ütleb, et "Kuule, too Karl nüüd nädalaks minu juurde, las puhkab ja saad ise ka puhata". 
Hetkel ongi Karl Hendrik vanaema juures ning PUHKAB! Puhkab ta nii lasteaiast, kui meist. Teadagi on meil väike korter, niiet liikumisruumi on vanaema juures viis korda rohkem. Teiseks võtab kodus palju tähelepanu siiski väikevenna endale ning vanaema juures on hea, et ei pea kellegagi oma mänguasju jagama. 
Ning muidugi kõige suurem pluss on see, et vanaema juures saab Karl Hendrik olla õues. No ausalt, see poiss oleks 24/7 õues, kui vaid saaks. Maal jookseb ta reaalselt kilomeetreid metsa vahel maha. 

Kodus ma püüan siiski lastega käia nii palju õues, kui ilm lubab. See tähendab, et käime pea iga õhtu jalutamas ning vahel eksime ka mänguväljakule ära. 


Kuigi ka Karl Hendrik vajab lasteaiast puhkust, armastab lasteaias käimist väga. Ta läheb sinna alati hea meelega. Ja lasteaed arenab last väga palju. Karl muutub iga päevaga aina targemaks ja tublimaks, et ma varsti ei jõua teda enam ära kiita! 💗

Kui öelda talle, et anna vennale ka midagi (no küpsist või mänguauto vms), siis ta saab sellest väga hästi aru ning ega ta kade pole ning läheb ja annabki vennale. Aga vahel on ikka nii, et mõni mänguasi meeldib talle nii väga, et ta keeldub seda Siimule loovutamast ning annab talle mõne muu mänguasja asenduseks. :) Ilma ta vennat ei jäta. 

Muideks mis mind väga rõõmustab, on see, et Karl Hendrik on samasugune pusledefänn kamina olin lapsepõlves. Sai oma esimese 100 tükilise pusle üksinda esimesel korra kokku, tõeline wow! Ja ta pole veel kolmenegi. Pea iga nädal ostame talle uue pusle. (Mul on juba kopp ees neist Jõmmu poole ära näritud pusletükkidest🤣 ). Vot nii tubli laps Karl ongi!

Kas Teie annate oma lapsele/lastele lasteaiast puhkust? 


Kommentaarid

Populaarsed postitused