Hõrgud kohupiimapontšikud

Leidsin üleeile facebooki lehelt Lihtsad retseptid kohupiimapallide retsepti. Tundus üli lihtne ja välja nägid pildi pealt ülimaitsvad. Nii ma siis mõtlesin, et pean tingimata proovima neid teha.
Ning täna ja eile võtsingi ette selle küpsetamise retke.

Koostisosad:
200g teralisemat ja kuivemat kohupiima, mina kasutasin OTTO kohupiima, mis Maximas maksab ainult 28 senti.
3 muna
4 sl suhkrut
umbes 12 sl jahu
0,5 tl soodat
1 tl vanillisuhkrut
natukene soola
rapsiõli

Kõigepealt vahustasin munad koos suhkruga. Siis lisasin kohupiima, soola ja vanillisuhkru ning segasin korralikult ära. Siis lisasin jahu koos soodaga ning jätkasin segamist. Muidugi kuna esialgu tundus jahu vähe olevat, siis lisasin enda ära nägemise järgi juurde seda. Siis hakkasin taignast pallikesi tegema. Esimesed viis pallikest (küpsetasin neid viie kaupa) tulid jubedad. Polnud üldse pallide moodi.

Kuna mul on hea väike pott, siis panin sinna umbes pool liitrit rapsiõli (täiesti tavalist Rimist ostetud Basic õli), kui õli keema läks, panin lusikaga taignapallid õlisse. Küpsetasin neid seal nii kaua kui nad oli kuldpruunid. Vahepeal pidin neid pöörama, sest nad paisusid nii suureks.

Kui kohupiimapontšikud valmis said, siis raputasin veel peale natuke vanillisuhkrut. Tegelikult oleks tuhksuhkur paremini sobinud, aga kahjuks seda mul kodus ei leidu hetkel.
Pontšikud tulid ülimaitsvad, nii maitsvad et ma sõin eile terve kausi täie neid ära.
Täna tegin uuesti, aga lisasin juurde rohkem suhkrut ning ühtlasi ka riivisin hulka apelsinikoort ja apelsini.
Tulemus tuli sama hea kui eile. Soovitan soojalt teilgi proovida, kui soovite tehamidagi head, kiiret, lihtsat ja odavat! :))



Kommentaarid

Populaarsed postitused