Manuaalkäigukasti load vs automaatkäigukastiload?

Eile jäi mulle silma Facebookis ühes autode grupis postitus, kus üks naisterahvas uuris teistelt, et millist automaatkäigukastiga autot nad soovitaks algaja juhile. Juurde lisas ta tõsiasja, et käib ta alles autokoolis ning teeb automaatkäigukasti juhilube. 
Kuna keegi mu sõbralistist oli seda kommenteerinud, siis jäi see mulle silma ja läksin neid kommentaare vaatama. 

Nimelt oli üks noorhärra võtnud endale õiguse ja kommenteerida nii: "Krt küll, kui ei saa manuaal käigukasti selgeks, siis pole üldse rooli taha asja."
Minu arust oli see väga kohatu kommentaar. Oma tutvusringkonnast tean reaalselt ühte inimest, kes tegi endale automaadi load ning ma ise ka esialgu imestasin, et miks? Aga samas, miks ka mitte, kui on selline võimalus? Kui inimene on otsustanud, et tahab elus sõita vaid automaadiga, siis on tal selleks ka ju õigus. 

Tõesti kui teed automaadi juhiload, siis manuaalkäigukastiga autoga Sa sõita ei tohi, aga see on ju enne teada, kui Sa selle valiku oled teinud. Uurisin internetist ühte autokooli lehekülge ja sinna oli ilusti kirjutatud: "Juhilubade tegemiseks on täna kaks võimalust: manuaal- ja automaatkäigukast. Kindlasti tasuks automaatkäigukastiga juhilubade tegemisel mõelda sellele, manuaalkäigukastiga autoga sellisel juhul sõita ei tohi. Meie soovitame juhiload teha manuaalikäigukastiga, kuna nii saate parema ülevaate auto käitumisest ja ka vajaliku oskuse manuaaliga  iseseisvalt sõita." 
See samune noorhärra kommenteeris veel, et "No load oleksid võinud ikka normaalsed teha. Aga kui ei suuda manuaaliga sõita, oled ohtlik liikluses."
Aga kui Sa valisid automaadi load, siis sel juhul Sa sõidadki ainult automaatkäigukastiga. See tähendab, et Sa ei roni manuaali rooli ja Sa sel juhul ei saa Sa olla ka liikluses ohtlik?

No mis asja???? Mina loen küll sellest kommentaarist välja nagu kõik inimesed, kes sõidavad automaatkäigukastiga autoga on liikluses ohtlikud. Olete või? Ma millegi pärast ei usu, et ohtlikkus sõltub sellest millise käigukastiga autoga Sa sõidad. 
Peaaegu ju sama, kui Sa õpid manuaaliga sõitma, aga pole kunagi automaadiga sõitnud. Ikka pead ju mingis mõttes harjutama ka automaadiga sõitmist, sest ega see nüüd sündides Sulle sisse pole kodeeritud. Iagt asja tuleb õppida ja see vajab ka harjumist. 

Minul on manuaali juhiload nign isiklikult muidugi soovitaksin teha just manuaali load, sest siis võid Sa sõita kõikide autodega. Teine põhjus on see, et mulle meeldib manuaaliga rohkem sõita ning minu arust autoga sõitmise võlu peitubki käikude vahetuses. :D

Aga see on ju iga ühe oma asi ning oma arvamus ning tulla netis lampi maha tegema kellegi valikut, kui teine inimene hoopis palus soovitada automaatkäigukastiga autosid, mitte ei küsinud arvamus, kas tema valik on õige või vale. :D


Kas Teil on manuaal- või automaatkäigukastiga juhiload? Kas sõidate pigem manuaaliga või automaadiga? 

Lõpetuseks üks funny pic, miks automaadiga on tegelikult tore sõita. :D


Kommentaarid

Populaarsed postitused